Dr Alexia van den Berghe
+32 81 28 05 60

Give Us a Call

Everyday: 09:00 – 17:00

Working Time

Lanestraat 91,

3090 Overijse (Tombeek)

Ik sta tot uw dienst

Alexia van den Berghe

Ophtalmologie

Welkom op de website van Dr. Alexia van den Berghe.

Om een afspraak te maken, klik op "Afspraak maken". In geval van nood, neem contact op met het telesecretariaat.

Chirurgie

Cataract is de progressieve troebeling van de ooglens (kristallijne lens) die leidt tot een vermindering van het gezichtsvermogen, die niet kan worden verbeterd door optische correctie. De operatie bestaat uit het verwijderen van de kristallijne lens en het vervangen ervan door een kunstlens (Implantaat). De operatie vindt plaats in een steriele omgeving (operatiekamer), meestal onder plaatselijke verdoving tijdens een dagopname in het ziekenhuis.

Diagnose

Algemene consultatie (refractieve stoornissen (myopie, hypermetropie, astigmatisme, presbyopie). Screening op oogheelkundige pathologieën. Diagnose en follow-up van netvliesaandoeningen (AMD, diabetische retinopathie,...) en oogzenuwaandoeningen (glaucoom,...). Consultatie van kinderen ouder dan 5 jaar.

Lasers Yag

De Yag-laser kan worden gebruikt om verschillende pathologieën te behandelen of te voorkomen: Iridotomie: perforatie van de iris om de doorstroming van het oogvocht te verbeteren. Aanbevolen in bepaalde gevallen van glaucoom of ter voorkoming van het ontstaan van acuut glaucoom. Informatieblad van de SFO (Franse Vereniging voor Oogheelkunde): Iridotomie_iridoplastiek.pdf Capsulotomie: openen van de troebele kapselzak achter het implantaat, op afstand van de cataractoperatie. Selectieve trabeculoplastie: Verbetering van de permeabiliteit van de filtratie van het oogvocht om de intraoculaire druk te verlagen. Aangewezen voor eenvoudige intraoculaire hypertensie of chronische glaucoom.

Alexia
van den Berghe

Algemene Oogheelkunde
Spreekuur

Maa – Vri: 09:00. – 17:00.
Zat – Din: Gesloten

Lanestraat 91,
3090 Overijse